BreakingMed

Date: 9 September - 11:00
BreakingMed

BreakingMed este un proiect antreprenorial de mare anvergură care vine să aducă schimbări în sistemul medical din Republica Moldova explorând tehnologiile viitorului în medicină. Această inițiativă reprezintă posibilitățile infinite pentru tehnologiile informaționale actuale și viitoare de transformare a sistemului medical.

DESPRE PROIECT:


BreakingMed dă startul pe 9 septembrie 2017 și va culmina cu un Hackathon de șapte zile pe 16 octombrie. Inițiativa evenimentului este concepută pentru transformarea sistemului medical, utilizând tehnologiile digitale. Se vor coagula echipe dintre medici, cercetători, studenți de la medicină și programatori interesați să revoluționeze domeniul medical. După o serie de workshopuri tematice, la care poate veni oricine, echipele formate vor veni cu idei inovatoare de start-up, produsul cărora va fi prezentat după 7 zile de muncă în cadrul Hackathonului.

STRUCTURA PROIECTULUI:


Proiectul debutează cu 5 evenimente tematice despre viitorul medicinei ce vor fi conduse de specialiști în domeniu. Activitățile se vor desfășura o dată pe săptămână între orele 11:00 - 16:00.
  • 9 Septembrie: Web
  • 16 Septembrie: Apps
  • 23 Septembrie: VR
  • 30 Septembrie: 3D Printing
  • 7 octombrie: Big Data

A doua parte a proiectului e reprezentată de două ateliere de lucru despre Design Thinking, un mod de pregătire a participanților să creeze soluții holistice și durabile, resetându-se pentru a fi gata să lucreze pentru ideea de business în domeniul medical.

Ultima etapă a inițiativei „BreakingMed” este marele Hackathon de 7 zile, care va avea loc în perioada 16 octombrie - 22 octombrie. Echipele își vor transforma ideile în produse tangibile și le vor prezenta juriului, urmând pașii de implementare studiați în cadrul atelierelor de Design Thinking.


Proiectul „BreakingMed” este susținut de Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și de Guvernul Suediei reprezentat de către Agenția Suedeză pentru Cooperare și Dezvoltare Internațională (SIDA).


Supporters
sweden sverige usaid